Aanrecht

John van den Heuvel 17 januari 2013 2
Aanrecht

Een aanrechtblad van Belgisch Hardsteen is zoals je zelf al wel begrijpt geen granieten aanrechtblad, dit houd dus ook in dat het veel gevoeliger is voor vlekken en krassen! Mochten er vlekken of komen of wil je het werkblad reinigen? Gebruik dan nooit schoonmaak schuurmiddelen. Kijk even bij de product info voor goede producten die je kan gebruiken voor het schoonmaken van je aanrecht/werkblad.

Werkbladen van Belgisch Hardsteen worden gezoet geleverd en niet gepolijst, dit geeft een mooie ruwe en matte uitstraling en staat daarom vaak erg mooi in de keuken. Belgisch Hardsteen mist veel eigenschappen die graniet wel heeft en zal daarom ook vatbaarder zijn voor vlekken en krasjes. Dit is ook de reden waarom sommige mensen van mening zijn dat arduin niet geschikt is voor een werkblad. Het is een hard product dat beperkt poreus is. Als het werkblad in aanraking komt met zuren, bijvoorbeeld fruitsappen van een sinaasappel ontstaan er vlekjes. Ik ben echter van mening dat dit juist een eigenschap is die het werkblad juist niet kan missen, het hoort bij Belgisch hardsteen en het maakt het mooier.

Als je bang bent voor vlekjes en er een nacht van wakker gaat liggen van een krasje op het werkblad dan is het een heel simpel verhaal. Ga dan niet voor Belgisch Hardsteen. Wellicht is graniet een betere oplossing voor de nieuwe keuken. Ben jij net als mij ook van mening dat een gebruikt aanrecht blad en een mooie geleefde uitstraling vaak veel mooier, gewaagder en chiquer staat? Dan is dit juist een product wat wel voor je geschikt is, en daarbij komt nog is, niemand maar dan ook echt niemand heeft hetzelfde werkblad als jou. De krasjes, vlekjes maken jou aanrechtblad uniek!

2 Comments »

 1. Vlot 9 september 2018 at 13:39 - Reply

  Beste John

  Ik heb gebruikt Belgischehardsteen keukenblad gekocht voor buiten keuken , wat voor lijm / kit adviseer je om de bladen tegen elkaar te plaatsen

  • John van den Heuvel 13 september 2018 at 08:50 - Reply

   Beste Mr. Vlot,

   Voor het verlijmen zou ik je onze eigen VDH-VD speciaal lijm aanraden. Deze lijm is zeer geschikt voor het verwerken en verlijmen van alle natuursteensoorten.

   Vervolgens is het voor de kit belangrijk dat deze niet zuurhoudend is. Daarnaast is het belangrijk dat deze geschikt is voor natuursteen. Hiervoor raad ik u de de Ardex ST kit.
   Deze is in verschillende kleuren beschikbaar. Wanneer u een donker gezoet Belgisch Hardsteen blad heeft wil ik u de Ardex ST: Antraciet aanraden.

   U kunt deze materialen bij ons bestellen en eventueel afhalen in de showroom indien u wenst.

   Indien u nog vragen heeft, hoor ik het natuurlijk graag.

   Groeten,

   Sander

Leave A Response »