Aanrechtblad Onderhouden

John van den Heuvel 17 januari 2013 2
Aanrechtblad Onderhouden

Belgisch Hardsteen aanrechtblad onderhouden

Als je de mooie donkere uitstraling van het Belgisch Hardsteen wilt behouden moet je het aanrechtblad voeden of/en verzadigen. Een mogelijkheid om dit te doen is door middel van gekookte lijnzaadolie te mengen met terpentijnolie (1:1).

Je kan het blad ook wekelijks goed inwrijven met olijfolie en na een aantal minuten goed af poetsen, zo worden kleine beschadigingen aan het blad minder zichtbaar.

Waar je vooral op moet letten bij het schoonmaken van het blad is dat je geen bleekmiddelen zoals chloor, azijn, riool ontstopper of iets dergelijks gebruikt. Dit tast het pigment aan van het object, zet ook nooit hete pannen op een Belgisch Hardsteen blad en gebruik altijd een onderzetter. Snijden geeft ook krassen op het aanrechtblad.

Het blad kan je ook goed onderhouden en schoonmaken met groene zeep, maak het één keer in de 4 weken schoon met groene zeep en wax het daarna met een bepaalde wax die geschikt is voor Belgisch hardsteen. In plaats van de wax zou je ook olijf olie kunnen gebruiken, dit moet je ook even laten intrekken voor het mooiste resultaat.

Het ligt er ook aan wat je doet op het aanrecht, zo zijn sommige mensen al klaar met het blad bijhouden en vlekken schoon te maken met zeep. Terwijl anderen wat vaker aan het waxen zijn om zo het blad mooi te houden.

2 Comments »

 1. eddy 4 december 2014 at 20:43 - Reply

  ik heb doffe vlekken op m’n hardstenen blad in de badkamer, omdat de kraan is schoongemaakt met kalkreiniger, is hier wat aan te doen?

  mvg ed

 2. Jos 25 november 2015 at 10:01 - Reply

  Beste John,
  Mijn nieuw keukenblad (B hardsteen en gezoet, donker blad) geeft veel kalkvlekken, als gevolg van water, denk ik, op het blad en ook kringen.
  Blad behandel ik met hardsteenolie merk STONETECH. Kan ik die vlekken nog wegkrijgen?

Leave A Response »