Vloer Onderhoud

John van den Heuvel 17 januari 2013 0
Vloer Onderhoud

Zodra je enige zorg en aandacht besteed aan je vloer of terras word het hardsteen mooier en mooier, natuursteen leeft, met name Belgisch Hardsteen.

Buitenvloer Onderhouden

Belgisch Hardsteen kan je gebruiken in de tuin als terras, dorpels, treden en/of trappen. Het voordeel hiervan is dat het erg slipvast is. Gebruik daarom nooit was om je terras schoon te maken, hierdoor word de steen vlekkerig en kan je er op uitglijden Als je hardsteen in de tuin gebruikt kan je bij lichte vervuiling het gesteente afnemen met water en groene zeep, dit zorgt ervoor dat lichte krassen minder (tot niet meer) zichtbaar worden. Bij grotere vervuiling kan het worden schoongemaakt met wasbenzine op terpentijn. Wat je ook zou kunnen doen is het licht opschuren, hou er wel rekening mee dat je het gehele oppervlak dan evenveel moet schuren. Anders vallen de plekken die geschuurd zijn alsnog op!

Binnen Belgisch Hardstenen Vloer Onderhoud

Als je een Belgisch hardstenen vloer hebt laten leggen kan je na 3 dagen de vloer reinigen met een zuurvrije cementsluierverwijderaar. Een voorbeeld hiervan is de R55 Grondreiniger. Bij een gelijmde vloer mag je de vloer alleen met water schoonmaken de eerste 3 à 4 maanden, dit omdat de vloer dan goed kan drogen. Is er specie gebruikt bij het leggen van de vloer? Dan kan je een periode van 6 tot 8 maanden aanhouden, gebruik dus geen zeep of andere schoonmaakproducten. In de periode dat de vloer droogt is de vloer niet beschermt tegen vlekken. Let dus goed op! Heb je toch wat gemorst? Verwijder het dan snel met R55 Grondreiniger.

Zodra de droog periode is afgelopen kan je de vloer beschermen met Bellinzoni Marmermelk (kost ongeveer € 20,00 per liter en is gemakkelijk online te vinden). Vul de maatdop tot het streepje, het lijkt misschien weinig maar het is sterk genoeg. Dweil 2 maanden lang, 1 keer per week met de Marmermelk zoals hiervoor is beschreven. Na ongeveer twee maanden kan je afbouwen naar ongeveer 6 keer per jaar (1x in de twee maanden)

Leave A Response »